Met zicht op licht

Amateurkoren mogen niet zingen. Ook het mannenkoor in Vroomshoop ligt al tijden stil. In september probeerden we het nog een maandje, en daarna ging alles weer op slot. Hoe houd je dan de moed erin, want een koor is niet alleen samen zingen, het is ook samenzijn.

Die verbondenheid proberen we in stand te houden met een nieuwsbrief, waarmee we de leden van het koor op de hoogte houden van het laatste koornieuws. Dat proberen we ook met een digitale quiz. Dirigent Gezinus Veldman zorgt voor de muzikale vragen. En hij zorgde ook voor de naam van de quiz: ‘Met zicht op licht’. Een inspirerende titel, waar we ons in deze sombere dagen aan vast kunnen klampen, zicht op licht op deze donkere dagen voor kerst.

Want in de donkerste dagen van het jaar kruipen we langzaam maar ook zeker naar de dag waarop de dagen weer gaan lengen. De duisternis gaat wijken, het licht komt weer in zicht.

Het is ook het naderende feest van het licht, het Kerstfeest, waarin de geboorte van Jezus Christus wordt herdacht en gevierd. De ster van Bethlehem straalt, het licht komt op ons pad, het licht schijnt overal.

Het is het zicht op het licht dat ons tegemoet schittert aan het eind van de lange corona-tunnel. De zware, zwarte dagen zijn bijna voorbij, mondkapjes en afstand is er niet meer bij.  

Blijft het licht schijnen bij de jaarwisseling? Zijn er geen zwarte gaten in ons verstand, geen gapende gaten in onze handen? Wordt het geen pikzwarte nacht?  Laten we zorgen voor licht in de duisternis, laten we zorgen voor zicht op licht.

Ik wens u allen verlichte feestdagen toe.

 

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

VIVE LA VIE

Het is druk in het verkeer en de scholen zijn weer begonnen

Corona en het vrijwilligerswerk