Doe toch eens normaal



Ja in een keer is bijna alles anders en staat Nederland op zijn kop. We draven weer geweldig door en gedragen ons opnieuw als het beste jongetje van de klas. Zowat nog roomser dan de paus.De boeren en de koeien moeten het land uit. De bouw staat in de kou, (we zijnde jongens van de bouw en we lusten ze wel rauw) is niks van over. De loonwerkers, hoveniers en baggeraars zijn voor elke inspanning in de grond een karrevracht aan vergunningen nodig, als ze die al krijgen.
De leraren en leraressen staken gewoon door want er rust veel te veeldruk op hun schouders.
Het malieveld is een groot toernooiveld dat steeds weer word omgeploegd. Maar het komt allemaal weer goed, zeggen ze, zaaien maaien, oogsten. Hopelijk de rest ook!
Legervoertuigen zijn soms nodig om de boel te barricaderen.
Een doolhof aan regelgeving en onwetendheid maakt dat veel werkzaamhedenhoegenaamd stil liggen .Ja moedertje aarde geeft ons grote kopzorgen.
Wordt stikstof- stik toch? Hoe nu verder, is stikstof een crisis of een steentje in de schoen? Een eitje bakken in de Tefal pan mag niet meer, waterafstotende regenkledingis niet zuiver op de draad.
Het RIVM rijksinstituut voor volksgezondheid zet zich al meer dan 100 jaar in voor een gezonde bevolking en een gezonde leefomgeving, en nu in een keer  is het goed mis. Grote Paniek in de tent! Kunnen RIVM en Wageningen University en research dit niet oplossen. We gaan naar de maan,(de zon en de sterren) dan kunnen ze hier toch ook iets mee? Geen schop meer in de grond dan zeg ik wakker worden, desnoods met een schop onder de kont!
Het rijk heeft geld als water, de euro’s klotsen tegen de plinten, kortom het komt  met bakken uit de hemel.
Laten we beginnen met maximaal 100 te rijden( dan komen we er ook), de boeren compenseren die dat willen en kunnen, en de leraren en de zorg een extra hart onder de riem steken.
En met  voldoende verse, frissere lucht genieten van elkaar en de toekomst! Adem mijn adem voel wat ik voel en blij zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

VIVE LA VIE

Corona en het vrijwilligerswerk

Het is druk in het verkeer en de scholen zijn weer begonnen