De 1,5 meter samenleving de nieuwe maat?







In mijn vorige column heb ik bewondering uitgesproken voor de vele nieuwe en vooral innovatieve initiatieven van zowel particulieren als bedrijven tijdens deze crisis. Die initiatieven zijn duidelijk zichtbaar in Twenterand. De veerkracht van het bedrijfsleven in Den Ham en de andere kernen is groot. Terecht dan ook de oproep via diverse media om die lokale bedrijven nooit maar zeker niet nu in de steek te laten. Deze bedrijven zorgen immers voor de zo belangrijke leefbaarheid in onze kernen.



Het blijft mentaal en emotioneel wennen aan alle noodzakelijke maatregelen om de gevaren van het coronavirus te beteugelen. Het gevoel van isolement, ondanks de telefoon en videogesprekken, neemt in ieder geval gevoelsmatig toe. Er lijkt weinig verrassends te gebeuren in vergelijking met het recente verleden. Zeker nu de dagelijkse contacten zich beperken tot het eigen gezin. Maar daarbinnen is gelukkig een dagelijkse routine snel gevonden. Mijn persoonlijke hekel aan tuinonderhoud is vervangen door het toch wel prettige gevoel van in de buitenlucht actief zijn. Hoewel…?  Bestuurlijke overleggen en vergaderingen, nog steeds meer hobby dan werk, zijn beperkt tot video overleggen over de hoogstnoodzakelijke voortgang. Alle vrijwilligersactiviteiten waar ik bij betrokken ben, zijn op een enkele uitzondering na gestaakt. Maar met een glimlach constateer ik op het scherm kijkend naar onze haardossen dat een bezoek aan de kapper geen kwaad zou kunnen. Hoe lang nog?



Familie en veel van mijn bekenden zijn gezond en dat is een groot goed om dankbaar voor te zijn. Zeker lezend over en kijkend of luisterend naar de trieste en ingrijpende gevolgen voor zo velen in ons land die zo hard getroffen zijn.



Laten wij goed op elkaar en onszelf passen en vooral omzien naar elkaar in deze nog steeds onzekere tijden.



Hans van Ronkel




Reacties

Populaire posts van deze blog

VIVE LA VIE

Het is druk in het verkeer en de scholen zijn weer begonnen

Corona en het vrijwilligerswerk