Twenteranddecemberdictee

 



Een jaar geleden stond op deze plek een decemberversie van het Twenteranddictee. Dit jaar hebben we misschien wel meer dan ooit de behoefte aan activiteiten om de donkere avonden voor kerst op een leuke manier door te brengen. Dus hier is ie dan: de tweede editie van het Twenteranddecemberdictee!


De spelregels: de voorlezer van dienst is de enige die vanaf deze regel verder mag lezen, de rest pakt pen en papier en probeert zo min mogelijk fouten te maken. Succes!

       



1.  Vorig jaar baarde Sint Nicolaas nog opzien door met roetveegpieten acte de présence te geven in Vriezenveen, dit jaar arriveerde de goedheiligman stiekem in een onderzeeër.

2.Vanwege de covidpandemie en bijbehorende anderhalvemetersamenleving beleefde de Vriezenveense jeugd deze gebeurtenis in thuisquarantaine.

3.       In het nieuws is de gemeente Twenterand niet onopgemerkt gebleven: waren het niet de pushberichten over een lab vol crystal meth in Vroomshoop dan was het wel het item in RTL Boulevard waarin het stemgedrag van de Vogeltjesbuurt in Vriezenveen werd geëxpliceerd.

4.       Ook electoraal was er het een en ander te beleven: zij een nieuwe president, wij een nieuwe burgemeester. Daar waar in Amerika de presidentiële nek-aan-nekrace is verworden tot een  trumpiaans drama in veertien bedrijven, verloopt in Twenterand de wisseling van burgermoeder naar burgervader alleszins welgemanierd.

5.       Terwijl de wereld, op een handjevol aanhangers van complottheorieën na, reikhalzend uitkijkt naar het vaccin dat een eind moet maken aan alle beperkingen, vieren we dit jaar kerst in huiselijke kring met gezelschapsspellen en eigengemaakte kerstdiners.

‘Dames en heren, pennen neer!’ Dank voor uw deelname en tot volgend jaar! Voor nu wens ik u een feestelijke decembermaand, ook al moeten we meer dan ooit te voren zelf de slingers ophangen…

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

VIVE LA VIE

Het is druk in het verkeer en de scholen zijn weer begonnen

Corona en het vrijwilligerswerk