Jubilea


Juist in een tijd dat gans Twenterand plat ligt, vielen en vallen er vele jubilea te vieren. Vorig jaar waren dat bijvoorbeeld de Vriezenveense Harmonie en het Chr. Mannenkoor Vriezenveen, die allebei (apart en samen) hun 100-jarig bestaan met luisterrijke optredens hadden willen opfleuren. Ook de Rotaryclub Twenterand vierde in 2020 een jubileum, de serviceclub bestond 50 jaar.

Dit jaar is het de Coöperatieve Aan- en Verkoopvereniging Den Ham (zeg maar de Boerenbond), die 100 jaar bestaat. De fabriek van deze zelfstandige mengvoederproducent en eigendom van de gezamenlijke boerenleden, is als landmark niet te missen als je Den Ham nadert, en steekt in dat opzicht de markante toren van de hervormde kerk naar de kroon. 

Ook de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop bereikt een mijlpaal; de vereniging ziet dit jaar Abraham, een passende leeftijd voor deze historische club. De CAV en de OKV hebben het plan opgevat rondom de zomer gezamenlijk een extra dik kwartaalblad ‘van brink tot brug’ te maken, dat huis aan huis zal worden verspreid, en waarin beider levensgeschiedenis zal worden belicht.

In Vroomshoop bestaat het Chr. Mannenkoor dit jaar 70 jaar, maar ook hier geen welluidende klanken in Het Punt, in kerkzalen van de Twenterandse kernen, of waar dan ook ter wereld. Wie weet kan dirigent Gezinus Veldman binnenkort toch weer toonaangevend zijn bij dit 100 man tellende koor.

Alle jubilarissen: van harte gefeliciteerd! Maar de volgende jubilaris feliciteer ik niet. Op 27 februari is het namelijk één jaar geleden dat voor het eerst covid-19 in Nederland werd vastgesteld. Nog maar één jaar geleden, maar het lijkt wel een eeuwigheid. De meeste jubilarissen wens je nog een lang leven toe. Deze jubilaris is hopelijk een kort leven beschoren.

Klaas Dracht

Reacties

Populaire posts van deze blog

VIVE LA VIE

Het is druk in het verkeer en de scholen zijn weer begonnen

Corona en het vrijwilligerswerk